Ajankohtaista

Hei nuorten parissa työskentelevä järjestötoimija!

Ryhmä nuoria Varsinais-Suomalaisia kokemusvaikuttajia sekä nuorten parissa työskenteleviä järjestöjä on lähtenyt vaatimaan nuorille parempia palveluja ja tulevaisuutta. Ensimmäinen askel kohti parempaa tulevaisuutta on #MeVaadimme #MäVaadin – somekampanja 18.4.-1.5., jolla haluamme nostaa kuuluviin nuorten äänen.

Mitä me sitten vaadimme?

 1. Ennaltaehkäisevien palveluiden saatavuus oikea-aikaisesti ja yhdenvertaisesti.

2. Nuorten kokemusääni kuuluviin systemaattisesti palveluihin ja niitä koskevaan päätöksentekoon.

Nämä vaatimukset voi varmasti allekirjoittaa myös moni nuorten parissa toimiva työntekijä sekä järjestö. Toivommekin, että lähdet mukaan nuorten suunnittelemaan kampanjaan! Kutsumme kampanjaan mukaan sekä yksittäiset työntekijät sekä yksityishenkilöt että myös laajemmin hankkeet, järjestöt ja palveluntarjoajat.

Nuoret tietävät kokemuksesta mitä palvelujen pitkät jonot saavat aikaan. Tuen ja avun odottaminen vahingoittaa oman hyvinvoinnin lisäksi myös lähellä olevia ihmisiä sekä heidän jaksamistaan. Palveluviidakon epäselvyys ja palveluista toiseen pompottaminen vie nuorten elämästä tilaa kohtuuttomasti. Ajattelemme, että jokainen nuori ansaitsee toiveikkaan tulevaisuuden, jonka mahdollistavat yhdenvertaiset, toimivat sekä aidosti ennaltaehkäisevät mielenterveyspalvelut.

Uskomme että ammattilaisilla on aito halu ymmärtää ja kohdata nuoria. Liian vähäiset resurssit kuitenkin vaikeuttavat monen nuorten parissa työskentelevän työtä, sekä aiheuttavat ruuhkia, jonoja ja työntekijöiden uupumista. Nuorilla on oikeus palveluihin, joita toteutetaan riittävillä resursseilla. Uskomme päättäjien haluun tehdä aidosti hyviä ja vaikuttavia päätöksiä, mutta joskus vaihtoehtojen todelliset vaikutuksen voi ymmärtää vain kuulemalla niitä, joita päätökset koskevat. Siksi haluamme nuorten olevan mukana kehittämässä heitä koskevia palveluja yhdessä ammattilaisten kanssa.

Loppujen lopuksi palvelujen tarkoitus on parantaa ja ylläpitää nuorten mielenterveyttä. Miksi heiltä itseltään ei kysytä miten palvelut heihin vaikuttavat?

Me vaadimme nuorten oman äänen kuuluviin.  Liity meidän mukaan!

Seuraa kampanjaa ja nuorten omaa ääntä somessa 18.4.-1.5. ja liity mukaamme jakamalla mitä sinä vaadit nuorille. Kampanjaa pystys seuraamaan aihetunnisteiden avulla: #MeVaadimme #MäVaadin. Toivomme, että järjestöt lähtisivät myös mukaan jakamalla kuvia ja omia vaatimuksiaan nuorille.

Ystävällisin terveisin

Nuoret

Nuorten tukena olevat Varsinais-Suomalaiset järjestöt

Vamos Turku, Varsinais-Suomen FinFami ry, Veturointi / Auta lasta ry, Tukenasi ry

Kutsu meidät kouluttamaan!

Hei ammattilainen! Haluaisitko vahvistaa taitojasi kohdata nuoria ja vanhempia lastensuojelussa?

Auta lasta ry:n Veturointi-toiminta ja Perhekuntoutuskeskus Lausteen
Kokemuskumppanit suunnittelivat yhdessä ainutlaatuisen koulutuksen, jossa kuullaan sekä lasten että vanhempien kokemusääni.
Tarjoamme työyhteisöllenne mahdollisuutta osallistua koulutukseen, jossa
perehdymme läsnäolevaan kohtaamiseen esimerkkien ja yhteistyöskentelyn keinoin.

Varaa koulutus tai kysy lisää.
Koulutus on maksuton.
Maailma muuttuu kohtaaminen kerrallaan!
VAHVISTA KOHTAAMISIA 
-KOULUTUSOHJELMA 2-4 H

Esittely & koulutusohjelmaan tutustuminen
Kohtaamisen tarinat
Aikaa keskustelulle
 Lyhyt tauko
Työpajatyöskentelyn esittely ja ohjeet
Työpajat
Työpajojen purku ja aikaa keskustelulle 
Kiitos
Auta Lasta ry
Veturointi-toiminta
Hanna Oikarinen
kehittämispäällikkö
044 562 0011
hanna.oikarinen@autalasta.fi
Perhekuntoutuskeskus Lauste
Asiakkaasta kumppaniksi -hanke
Katri Inkinen
hanketyöntekijä
040 645 3646
katri.inkinen@lauste.fi
VAHVISTA KOHTAAMISIA 
-KOULUTUSOHJELMA 2-4 H
https://lauste.fi/palvelumme/kokemuskumppanit/
www.veturointi.fi

VETUROINTI-chat peruttu maanantaina 21.2.2022

Poikkeuksellisesti emme järjestä VETUROINTI-Chattiä Tukinetissä maanantaina 21.2.2022! VETUROINTI-Chat järjestetään seuraavan kerran ma 28.2.2022 klo 17-19

Veturi-valmennus alkaa helmikuussa

Sekä Turun että Oulun seuduilla alkaa Veturi-valmennus helmikuussa. Nyt voitkin ilmoittautua mukaan Veturiksi! Katso lisään Mukaan Veturiksi – Veturointi-toiminta .

Tukinetin VETUROINTI-chat maanantaisin

Järjestämme ryhmächattejä maanantaisin klo 17:00-19:00. Chattiin osallistuminen ei edellytä kirjautumista Tukinettiin. Tsekkaa chattiaikataulut täältä: https://tukinet.net/toimijat/auta-lasta-ry-veturointi-toiminta/

Lastensuojelun kokemusasiantuntijuuden eettiset ohjeet julkaisu

Kokemusasiantuntijuus lastensuojelussa -verkosto, jossa Auta Lasta ry:n Veturointi-toiminta on mukana, on koostanut Lastensuojelun kokemusasiantuntijuuden eettiset ohjeet. Ohjeet on tarkoitettu tueksi ja kannustukseksi sellaisen tilaisuuden valmisteluun, jossa on mukana kokemusasiantuntija. Eettiseen ohjeistukseen on kerätty vinkkejä, ohjeita ja suosituksia, jotka tukevat onnistuneen tilaisuuden järjestämistä. Lue lisää ja lataa ohjeet osoitteesta: https://www.lskl.fi/julkaisut/lastensuojelun-kokemusasiantuntijuuden-eettiset-ohjeet/

Koronavirustilanteen huomioiminen toiminnassa

Auta Lasta ry:n Veturointi -toiminta seuraa koronavirustilannetta valtakunnallisesti ja alueellisesti ja noudattaa viranomaisten ohjeistuksia sekä yksilö- että ryhmätoiminnoissa. Pyrimme toiminnassamme ehkäisemään aktiivisesti viruksen leviämistä ja yksilö- ja ryhmätoimintaa on mahdollistettu toteutettavan entistä enemmän myös etänä/verkossa.

Toimintaa toteutetaan myös kasvokkain. Tapaamisissa noudatamme tehostettuja hygieniaohjeita ja tapaamisiin ei voi tulla sairaana.

Veturointi-toiminta järjestää ryhmätoimintaa aina ajankohtaisia turvallisuusohjeita ja suosituksia noudattaen. Katso lisätietoja Veturointi-toiminnan tapahtumista ja ryhmätoiminnoista tapahtumat -sivuilta.

THL:n yhteiskirjoitusblogissa ajatuksia siitä, kuinka “Luottamus nuoreen rakentuu hetkissä”

https://blogi.thl.fi/luottamus-nuoreen-rakentuu-hetkissa/?fbclid=IwAR023ArQFXAqucGOJqAAn9h8IFBwYw8J1IaDUKriG9-eU3XaNucvlgxCOKY