Nuori, haluaisitko oman Veturin?

Nuori, haluaisitko oman Veturin?

Mukaan toimintaan!

Ilmoittaudu tästä mukaan toimintaan!

Tahtoisitko oman Veturin?
Haluatko tutustua toiseen nuoreen, jonka kanssa voisit jutella, harrasta ja tehdä yhdessä ihan tavallisia juttuja? Toivotko tukea ja kannustusta toiselta nuorelta, jolla on samankaltaisia kokemuksia kuin sinulla?

Mitä?
- kaveri/tukihenkilö/mentori/vertainen
- yhdessäoloa kaksin tai ryhmässä
- monenlaista tekemistä
- maksutonta toimintaa
Miksi?
- voit tutustua uusiin ihmisiin
- Halutessasi voit jutella lastensuojelukokemuksista
- Haluat kokeilla uusia harratuksia
- Haluat tukea arjen asioissa
Missä?
- sinun toiveiden mukaisesti... kotona, kaupungilla, harrastuksissa jne.
- Etänä: Ylitse MentorApp, Tukinet - chat, Turvasatama

Voit saada oman Veturin, jos...
- olet n. 15-23 -vuotias
- sinulla on kokemusta lastensuojelusta
- asut lähellä Oulua tai Turkua

Oulu: Projektipäällikkö Mervi Saloheimo, mervi.saloheimo@autalasta.fi, +358 44 562 9805, Kumppanuuskeskus, Kansankatu 53, 1 krs, 90100 Oulu

Turku: projektisuunnitellija Hanna Oikarinen, hanna.oikarinen@autalasta.fi, +358445620011, Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 1krs, 20700 TURKU

Logot: Kaikille eväät elämään, Auta Lasta ry, Tuettu Veikkauksen tuotolla

Olemme myös Facebookissa, instagramissa ja SnapChatissa

Voit saada oman Veturin, jos:
– olet n. 15-25-vuotias
– sinulla on omakohtaista kokemusta lastensuojelusta
– asut lähellä Oulua tai Turkua

Veturi on siis nuori aikuinen, kenellä on kokemusta lastensuojelusta ja hänen kanssaan voit tehdä just niitä asioita joita sinä haluat esim. kokeilla uusia harrastuksia, kokkailla, hoitaa asioita, tehdä koulujuttuja, jutella, höpsötellä! Voit osallistua myös tapahtumiin ja ryhmätoimintaan. Toiminta on sulle vapaaehtoista ja voit osallistua just niihin juttuihin joihin haluat ja olla mukana just niin kauan kuin itse haluat.

Ilmoittaudu mukaan toimintaan linkin kautta. Ilmoittautumisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja sovimme henkilökohtaisen tapaamisen. Ilmoittautumislomakkeen tiedot ovat luottamuksellisia ja tulevat ainoastaan Veturointi -toiminnan työntekijöiden käyttöön.

Ilmoittaudu tästä mukaan toimintaan!

Nuorten Turvasatama 2.0 tarjoaa nuorille ajanvietettä ja keskusteluapua

Nuorten Turvasatama on turvallinen paikka yhteiselle hauskanpidolle, kaikenlaiselle mukavalle tekemiselle ja asialliselle keskustelulle lastensuojelupalveluiden piirissä oleville tai olleille 13–29 -vuotiaille nuorille. Kyseessä on Pesäpuu ry:n, Auta Lasta ry:n Veturointi-toiminnan ja Osallisuuden Aika ry:n ylläpitämä discord-serveri, jonka tavoitteena on tarjota nuorille ajanvietettä ja keskusteluapua koronaepidemian synnyttämänä poikkeusaikana. Nuorten Turvasatamaan osallistuminen on ilmaista ja onnistuu sekä puhelimella että tietokoneella.

Discordissa järjestetään viikoittain erilaista yhteistä tekemistä, johon voi osallistua joko kirjoittamalla tai puhumalla itselleen sopivana ajankohtana. Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa itse toteutettavan tekemisen sisältöön. Touko-kesäkuun aikana Nuorten Turvasatamaan on tulossa muun muassa ammattilaismuusikon vetämä lyriikkapaja, erilaisia kilpailuja, peli-iltoja sekä lastensuojelun kehittämiseen ja vaikuttamiseen liittyvää toimintaa.


Nuorten Turvasatamaan pääsee täältä: https://discord.gg/MfedcUk
Ohjevideo discordiin liittymisestä ja mukaan tulemisesta löytyy täältä: https://youtu.be/WWAtCAU5yXo

Veturit toimivat mentoreina myös SOS-Lapsikylän kehittämässä Ylitse MentorApp vertaistukikanavassa. Voit jutella valmennettujen vertaismentoreiden kanssa esimerkiksi itsenäistymisestä, jälkihuollosta, opiskelu-unelmista tai vaikkapa omasta vanhemmuudesta. Vertaismentori voi olla sinulle juttukaveri, opastaja, ymmärtävä kuuntelija tai sparraaja elämän erilaisissa tilanteissa. Lisätietoja ja ohjeita sovelluksen lataamiseen täältä.


Tukinetin Veturointi-chat joka maanantai ja torstai klo 17-19.

Veturointi-chat maanantaisin ja torstaihin
Veturointi-chat maanantaisin ja torstaihin

VETUROINTI-Chat on tarkoitettu (n.15-25-v) nuorille, joita lastensuojelu koskettaa jollain tavalla. Oletko itse sijoitettu, jälkihuollossa tai liittyykö lastensuojelu jotenkin itsesi tai läheisesi elämään? Tai haluaisitko muuten tietää lisää lastensuojelusta? Haluaisitko jutella muiden nuorten kanssa, joilla on samankaltaisia kokemuksia? Keskustelun teemat voivat liittyä esimerkiksi lastensuojelukokemuksiin, itsenäistymiseen, arkeen, vapaa-aikaan, ihmissuhteisiin, opiskeluun ja tulevaisuuden haaveisiin. Chatissä on mukana Veturointi-toiminnan työntekijöitä, joilla on omaa kokemusta lastensuojelusta.