Nuori, haluaisitko oman Veturin?

Nuori, haluaisitko oman Veturin?

Mukaan toimintaan!

Ilmoittaudu tästä mukaan toimintaan!

Voit saada oman Veturin, jos:
– olet n. 15-25-vuotias
– sinulla on omakohtaista kokemusta lastensuojelusta
– asut lähellä Oulua tai Turkua

Veturi on siis nuori aikuinen, kenellä on kokemusta lastensuojelusta ja hänen kanssaan voit tehdä just niitä asioita joita sinä haluat esim. kokeilla uusia harrastuksia, kokkailla, hoitaa asioita, tehdä koulujuttuja, jutella, höpsötellä! Voit osallistua myös tapahtumiin ja ryhmätoimintaan. Toiminta on sulle vapaaehtoista ja voit osallistua just niihin juttuihin joihin haluat ja olla mukana just niin kauan kuin itse haluat.

Ilmoittaudu mukaan toimintaan linkin kautta. Ilmoittautumisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä ja sovimme henkilökohtaisen tapaamisen. Ilmoittautumislomakkeen tiedot ovat luottamuksellisia ja tulevat ainoastaan Veturointi -toiminnan työntekijöiden käyttöön.

Ilmoittaudu tästä mukaan toimintaan!

Nuorten Turvasatama 2.0 tarjoaa nuorille ajanvietettä ja keskusteluapua

Nuorten Turvasatama on turvallinen paikka yhteiselle hauskanpidolle, kaikenlaiselle mukavalle tekemiselle ja asialliselle keskustelulle lastensuojelupalveluiden piirissä oleville tai olleille 13–29 -vuotiaille nuorille. Kyseessä on Pesäpuu ry:n, Auta Lasta ry:n Veturointi-toiminnan ja Osallisuuden Aika ry:n ylläpitämä discord-serveri, jonka tavoitteena on tarjota nuorille ajanvietettä ja keskusteluapua koronaepidemian synnyttämänä poikkeusaikana. Nuorten Turvasatamaan osallistuminen on ilmaista ja onnistuu sekä puhelimella että tietokoneella.

Discordissa järjestetään viikoittain erilaista yhteistä tekemistä, johon voi osallistua joko kirjoittamalla tai puhumalla itselleen sopivana ajankohtana. Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa itse toteutettavan tekemisen sisältöön. Touko-kesäkuun aikana Nuorten Turvasatamaan on tulossa muun muassa ammattilaismuusikon vetämä lyriikkapaja, erilaisia kilpailuja, peli-iltoja sekä lastensuojelun kehittämiseen ja vaikuttamiseen liittyvää toimintaa.


Nuorten Turvasatamaan pääsee täältä: https://discord.gg/MfedcUk
Ohjevideo discordiin liittymisestä ja mukaan tulemisesta löytyy täältä: https://youtu.be/WWAtCAU5yXo

Veturit toimivat mentoreina myös SOS-Lapsikylän kehittämässä Ylitse MentorApp vertaistukikanavassa. Voit jutella valmennettujen vertaismentoreiden kanssa esimerkiksi itsenäistymisestä, jälkihuollosta, opiskelu-unelmista tai vaikkapa omasta vanhemmuudesta. Vertaismentori voi olla sinulle juttukaveri, opastaja, ymmärtävä kuuntelija tai sparraaja elämän erilaisissa tilanteissa. Lisätietoja ja ohjeita sovelluksen lataamiseen täältä.