Ajankohtaista

Auta Lasta ry:n Veturointi -toiminta seuraa koronavirustilannetta valtakunnallisesti ja alueellisesti ja noudattaa viranomaisten ohjeistuksia sekä yksilö- että ryhmätoiminnoissa. Pyrimme toiminnassamme ehkäisemään aktiivisesti viruksen leviämistä ja yksilö- ja ryhmätoimintaa on mahdollistettu toteutettavan entistä enemmän myös etänä/verkossa.

Yksilötoimintaa voidaan tarjota myös kasvokkain, jos Veturi itse tai nuori tai läheiset eivät kuulu riskiryhmään. Tapaamisissa noudatamme tehostettuja hygieniaohjeita ja tapaamisiin ei voi tulla sairaana.

Veturointi-toiminta järjestää ryhmätoimintaa aina ajankohtaisia turvallisuusohjeita ja suosituksia noudattaen. Tällä hetkellä olemme keskeyttäneet liveryhmätoiminnan vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Katso lisätietoja Veturointi-toiminnan tapahtumista ja ryhmätoiminnoista tapahtumat -sivuilta.

Hyvää joulua ja uutta vuotta toivottavat Veturoinnin väki
Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on tehnyt avustusehdotuksen sosiaali- ja terveysministeriölle Auta Lasta ry:n Veturointi-toiminnan jatkumisesta vuonna 2021. \"Veturointi on valtakunnallisesti merkittävää osallisuustyötä, jossa ainutlaatuista on kokemustoimijoiden ja nuorten tukemisen sekä kehittämis- ja vaikuttamistyön yhdistäminen siten, että eri toimintamuodot täydentävät toisiaan. Aihe on ajankohtainen ja tarve kokemusasiantuntijoiden osallistamiselle lastensuojelun kehittämiseen ei ole vähentynyt vaan päinvastoin kasvanut.”

Toimintaan mukaan livenä tai etänä
Veturointi -toiminta jatkaa poikkeusajassa toimimista alueelliset suositukset huomioiden. Nuoret voivat osallistua tälläkin hetkellä yksilötoimintaan. Nuori voi saada oman Veturin ilmoittautumalla mukaan nettisivujen kautta tai olemalla suoraan yhteydessä meihin. Ryhmätoiminnat ovat olleet osittain tauolla, mutta voit seurata tilannetta meidän sosiaalisen median kanavilta. Myös uusia Vetureita toivotaan mukaan toimintaan! Ehdota rohkeasti nuoria olemaan yhteydessä meihin. Veturointi-chat on maanantaisin tukinetin chat-kanavalla klo 17-19. Tämän lisäksi avasimme yhteistyössä Pesäpuu ry:n ja Osallisuuden aika ry:n kanssa Nuorten Turvasatama Discord-kanavan, jossa nuoret voivat viettää vapaa-aikaansa. Liitteessä lisätietoja tästä. Olemme myös mukana SOS-Lapsikylän Ylitse MentorApp -sovelluksessa. Iloisia uutisia! Kehittämis- ja vaikuttamistoimintaa Kaipaatko työyhteisöösi osallisuuteen ja nuorten kohtaamiseen liittyvää työskentelyä yhdessä kokemusasiantuntijoiden kanssa? Veturointi-toiminta järjestää räätälöityä koulutusta ja työpajoja, joissa ammattilaiset ja kokemusasiantuntijat pohtivat yhdessä osallisuuteen, kokemusasiantuntijuuteen tai nuorten kohtaamiseen ja tukemiseen liittyviä kysymyksiä. Ota rohkeasti meihin yhteyttä niin suunnitellaan sopiva kokonaisuus yhdessä! 
Tarjoamme vuonna 2021 sekä nuorille että ammattilaisille foorumeja lastensuojeluun liittyen asioista, joita nuoret pitävät tällä hetkellä tärkeänä. Ne käsittelevät mm. kohtaamisia, dokumentointia ja hyvää kohtelua.  Ota siis viimeistään nyt meidän some seurantaan @veturointi ! Kehittämistyötä tehdään yhdessä alueellisten ja valtakunnallisten lastensuojelutoimijoiden, oppilaitosten ja sosiaalialan osaamiskeskusten kanssa.

Kurkkaa uusin videomme https://www.youtube.com/watch?v=VvJbG2itMM0

THL:n yhteiskirjoitusblogissa ajatuksia siitä, kuinka “Luottamus nuoreen rakentuu hetkissä”

https://blogi.thl.fi/luottamus-nuoreen-rakentuu-hetkissa/?fbclid=IwAR023ArQFXAqucGOJqAAn9h8IFBwYw8J1IaDUKriG9-eU3XaNucvlgxCOKY