Ajankohtaista

Veturoinnin konsultoi kokemusasiantuntijaa -puhelin lomailee. Pidämme taukoa puhelinpäivystykseestä. Yhteystieto-sivuilta löydät tietoa milloin kukakin on paikalla. Saa siis silti soitella! Vastaamme seuraavan kerran konsultointipuhelimeen 19.8.2020.
Veturointi-toiminnan työntekijöiden loma-ajat kesällä 2020:
Oulu: 
Mervi 29.6.-2.8.2020
Niina 13.-19.7 js 3.-15.8.2020
Anni 29.6.-2.8.2020
Turku:
Hanna 13.7.-12.8.2020
Julia 6.7.-19.7 ja 3.8.-23.8.2020
Samira 20.7.-2.8.2020
Veturointi-toiminnan työntekijöiden loma-ajat kesällä 2020

 STEA-avustusta Nuorten Turvasatamalle 

Auta Lasta ry:n Veturointi-toiminta, Osallisuuden aika ry ja Pesäpuu ry hakivat yhdessä avustusta STEA:n ylimääräisessä haussa poikkeusaikana mahdollistamaan Discord-palvelimen Nuorten Turvasataman toimintaa. Nuorten Turvasatama on suunnattu nykyisille ja entisille lastensuojelun asiakkaille. STEA on tehnyt hankkeesta avustusehdotuksen sosiaali- ja terveysministeriölle. 

Saatava avustus mahdollistaa yhdistyksille lastensuojelun kokemustaustaisten työntekijöiden palkkaamisen hankkeeseen, entistä laajemman toiminnan palvelimella ja useamman nuoren tavoittamisen. Nuorten Turvasatama perustettiin jo maaliskuussa 2020, kun poikkeusolot alkoivat, ja se on kasvanut nopeasti tavoittaen tähän mennessä jo lähes 200 nuorta. Nuoria on pystytty tukemaan erilaisissa elämään liittyvissä asioissa jo yli sadassa yksityiskeskustelussa, palvelimella on lähetetty lähes kymmenentuhatta viestiä ja keskusteltu kymmeniä tunteja puhekanavilla. 

Palvelimella järjestetään nuorille tekemistä ja ohjelmaa aina joogasta ja peli-illoista erilaisiin vaikuttamisen työpajoihin. Se tarjoaa entisille ja nykyisille lastensuojelun asiakasnuorille yhteisön, johon kuulua, ja mielekästä tekemistä arkeen. Tavoitteena on ehkäistä nuorten yksinäisyyttä, joka on erityisesti korostunut korona-aikana. Vaikuttamistyöpajoilla pyritään vahvistamaan nuorten toimijuutta ja tarjoamaan heille voimaannuttava kokemus vaikuttamisen mahdollisuuksista ja kuulluksi tulemisesta. 

Hankkeeseen saadut työntekijäresurssit mahdollistavat ylläpitäjien tiiviin läsnäolon palvelimella arkipäivisin, mikä auttaa yhdistyksiä luomaan palvelimelle sen nimen mukaisesti turvallisen ympäristön, jossa jokainen nuori voi tulla kuulluksi, saada tukea ja osallistua heille parhaiten sopivalla tavalla. 

Lisätietoja:  

Hanna Oikarinen, +358 44 562 0011, hanna.oikarinen@autalasta.fi 

Mervi Saloheimo, +358 562 9805, mervi.saloheimo@autalasta.fi 

Nuorten Turvasatamaan pääsee täältä.  

Ohjevideo discordiin liittymisestä ja mukaan tulemisesta löytyy täältä

Kuvassa nuorten kädet kohtaavat.

Nuorten Turvasatamaa toteuttavat Auta Lasta ry Veturointi-toiminta, Pesäpuu ry ja Osallisuuden aika ry
Nuorten Turvasatama toimii Discordissa. Yhteistyössä Pesäpuu ry, Osallisuuden aika ry ja Auta Lasta ry:n Veturointi-toiminta